Nem lehet…

Ha valaki még soha nem érezte a frissen megsült mézeskalács illatát, annak azt nem is lehet elmagyarázni.

Aranyló mézes napsugár, hófehér csillogó vattacukor, meleget sugárzó fahéj, karakteres szegfűszeg, csipetnyi ánizs. Tegnap este a Csokonai pincében, a lépcsőházban és a folyosókon ilyen illat terjengett. A kollégistákkal és kollégákkal összegyűltünk, hogy az adventi vásárra mézeskalácsot süssünk. Mézet olvasztottunk, gyúrtunk, nyújtottunk, szaggattunk, sütöttünk, díszítettünk. Jó hangulatú munkálkodás folyt, mindenki kivette a részét a feladatokból. Köszönjük a résztvevők segítségét, azt, hogy az édességhez hozzátettük még valamit…még egy különleges fűszert; olyat, amit nem lehet meghatározni...

 fotók itt

A bevételt a nagydobronyi leányárvaház lakóinak ajánljuk fel.