Diákolimpikon tornászaink az országos elődöntőbe jutottak!

Az iskolánkban hagyományos eredményes diákolimpiai sportágak (atlétika, kézilabda, labdarúgás,úszás) közé idén a torna is bekerült, köszönhetően a lelkes sportoló diákoknak és edzőjüknek, Tápler Orsolya tanárnőnek. A tavaly indult program lelkes tornászai megyei döntőben jártak és legkisebbek, valamint az eggyel nagyobbak csapatban továbbjutást érő bronzérmet szereztek! Jól szerepeltek a legnagyobbak is, ötödik helyükért jár a gratuláció! KÉPEK ITT, alább a részletes beszámoló.. 
A tegnap lezajló tornaversenyen külön köszöntöttek bennünket az eredményhirdetésben, mint új  belépő versenyzőket. Mindhárom kategóriában (1., 2., 3.) volt induló csapatunk. Az első két csapattal csak szeptember óta edzünk, a harmadikkal tavaly óta. Ez azért érdekes, mert a többi versenyző csapat öt-tíz éve teszi ugyanezt. 
A gyerekek izgalommal várták persze a napot (nem mintha szüleik, tanáraik ne tettek volna ugyanígy). Első tornaversenyük volt életükben, úgyhogy szinte nem is tudták, mire készülnek, gyakorolnak a tanév során. Ott szembesültek a látványosan ügyes  és tapasztalt mezőnnyel. A szervezők, testnevelők segítőkészek voltak, bár lehet, hogy köze van annak is hozzá, hogy a szervezők között öregdiák csokonais is volt... úgyhogy hamar megtaláltuk a közös hangot.
Fantasztikus volt látni, hogy milyen izgalommal és igyekezettel versenyeztek a tornászaink. Első korcsoportban talajon, illetve ugráson, második ès harmadik-negyedik korcsoportban talajon, ugráson és gerendán bizonyították tudásukat.
Az eredményhirdetés pillanatáért még a hazaúton késni is érdemes volt. Ahogy felálltak a gyerekek a dobogó harmadik fokára és átvették az érmeket, még a sokat tapasztalt versenybírák számára is szívet melengető érzés volt. Kis tornászaink beletették tudásukat, magukat, mindent, amit tudtak a versenygyakorlataikba.
De ugyanígy azok is, akik a háttérben segítették őket és edzőjüket, többek között, mint mindig maximálisan a gyerekekért dolgozva, a Kisiskola tanítói, dolgozói; "nagyiskolás" osztályfőnökök és tanárok. És nem is beszélve a büszke szülőkről, akik közül kettőnek köszönet a kíséretért  és az ott helyben nyújtott segítségért is.
Persze a buszsofőrbácsi sem maradhat ki, aki vitt és hozott bennünket.
Köszönjük a támogatásukat.
Tápler Orsolya
tornaedző"