Irodalmi sorozatunk júniusi vendége: Lackfi János

"Író, költő, műfordító, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász." - sorolja magáról júniusi vendégünk, Lackfi János és hozzáteszi: "30 könyv, 17 év tanítás, gyermek, 100 fellépés évente, 1000 aprócikk".
2016. június 3-án, pénteken két helyen is találkozhatnak vele az érdeklődők: 9.30-tól a Kisiskolában (Csokonai u. 22.), 11 órától a Díszteremben. Utóbbin - természetesen - Versújraírók is lesznek!

Lackfi János bemutatkozása szerzői oldalán: "1971-ben születtem Budapesten. Író, költő, műfordító, szerkesztő vagyok. Harmincnál több könyvet írtam, felét felnőtteknek, felét gyerekeknek, harmincegynéhányat pedig lefordítottam franciából. Megzenésített verseimből négy CD-nyi került kiadásra, Lovasi András, Malek Andrea, Herczku Ágnes és mások előadásában. Tizenhét évig tanítottam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 1999-től a Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedem. 2003-tól 2011-ig a Műfordítók Egyesülete elnökségi tagja voltam. Humoros identitásesszé-kötetem, a 2012-es Milyenek a magyarok? huszonötezer példányban fogyott el, folytatása, a 2013-ban publikált Milyenek MÉG a magyarok? tízezer példánynál tart. 2014-ben látott napvilágot a novellákat tartalmazó Három a magyar igazság. Megtisztelő, hogy elnyertem többek közt a József Attila- és a Prima Primissima-díjat. Zsámbékon élek feleségemmel és öt gyermekemmel."