Ballagás - 2016

Április 29-én délután a ballagáson és benne az ünnepi hálaadó istentiszteleten elköszöntünk végzőseinktől, a 12.a osztálytól. Telkes Zsoltné osztályfőnök osztálya négy (néhányuk esetében 12) év után elbúcsúzott az iskolától, a diáktársaktól, tanároktól. 

(A ballagásról Széll Károly tanár úr készített képeket, ITT ELÉRHETŐEK!)  


Végzőseink a feldíszített iskolából indulva, a Csokonai és a Festetics-emléktábla megkoszorúzása után egyesével léptek át a Festetics-kapun, ahol elköszöntek tőlük, előbb az iskola képviselői, majd énekszóval a legkisebbek, az első osztályosok.

A diáktársak, tanárok sorfala előtt a parkon át a református templomba ballagott a 12.a osztály, ahol ünnepi hálaadó istentiszteletet és ünnepség vette kezdetét. Igét hirdetett Nt. Fejér István, iskolánk igazgatótanácsának elnöke. Igehirdetésében az embert szerető Isten biztatásáról szólt, arról, hogy isten a lehetetlent a világban az ember által akarja legyőzni, hogy Krisztusban elégséges erő lesz, lehet mindenre. Köszöntőt mondott Nt. Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese. A végzősök a zászló és a tógák átadásával, az iskolazászlóra szalagot kötve búcsúztak, képviseletükben Dudora Nikolett és Pádár Máté mondott búcsúszót. Énekszóval búcsúzott az Iskolazenekar. Az igazgatói köszöntő és a jutalomkönyvek átadása után a Himnusz eléneklésével zárult az ünnepség, a perselypénzt az iskola zenei céljaira ajánlotta fel a gyülekezet.